24 листопада відбудеться презентація порталу «Приховані інтереси» — першого діджитал інструменту, який допомагатиме виявляти потенційні конфлікти інтересів у посадовців

23 листопада 2021

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) спільно з громадською організацією «Антикорупційний штаб» презентують перший діджитал інструмент для виявлення прихованих інтересів у публічних службовців.

Портал допоможе буквально за кілька кліків шукати зв’язки між особою та компаніями, які беруть участь у тендері в установі, де працює чи працював службовець, посадовців, які працюють із близькими особами в одному органі, а ще перевірити чи не отримував такий чиновник ризикові подарунки.

Робота алгоритму виявляє 11 типів можливих ризиків, використовуючи для цього інформацію з відкритих джерел. Завдяки чому пришвидшується процес пошуку можливих порушень та прослідковуються зв’язки, які майже неможливо виявити самостійно.

Кому Портал може бути корисним?

Інформацією на Порталі вже користуються працівники НАЗК для виявлення можливих зв’язків у публічних службовців, які можуть свідчити про конфлікт інтересів. Алгоритм може також допомогти суттєво пришвидшити роботу Нацполіції, антикорупційних уповноважених, журналістів-розслідувачів та громадських активістів для пошуку прихованих інтересів.

Учасники заходу:
– Олександр Новіков, Голова НАЗК;
– Сергій Миткалик, Голова правління ГО «Антикорупційний штаб»;
– Данило Молчанов, керівник проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»;
– Олексій Орловський, директор програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».
Захід відбудеться 24 листопада 2021 року об 11:00.

Онлайн-трансляція буде доступна на YouTube-каналі «Укрінформу»: https://www.youtube.com/watch?v=4z8vWQYgfGU

Форма реєстрації на презентацію: https://bit.ly/3kMSQzj

Проект реалізований у межах проекту міжнародної технічної допомоги USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Міжнародному фонду «Відродження».

За матеріалами: НАЗК