Безпечна діяльність АЗС області – одне із завдань фахівців Управління

24 листопада 2021

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Олена Свиридюк провела семінар та надала технічні консультації на робочих місцях працівникам Приватного підприємства «ЮГ–2000», що здійснює діяльність з роздрібної торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Під час заходів увагу учасників зосереджено на основних вимогах охорони праці для об’єктів підвищеної небезпеки, причинах настання нещасних випадків на АЗС. Як наголосила посадова особа Управління, дотримання керівництвом підприємства вимог нормативно-правових і законодавчих актів, ґрунтовне проведення роз’яснювальної роботи з працівниками АЗС дозволить значною мірою запобігти ризикам виробничого травматизму.

Олена Свиридюк відзначила необхідність своєчасного проведення планово-технічних оглядів, ремонтів паливно-роздавальних колонок, дотримання порядку здійснення зливу-наливу палива в резервуари, здійснення належного контролю за герметичністю ємностей для збереження палива тощо.

Фахівець роз’яснила питання щодо проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та отримання дозвільних документів на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.