Держпраці та МОЗ співпрацюватимуть для захисту трудових прав медпрацівників щодо виплат заробітної плати та незаконних переведень на 0,5 ставки зі збереженням навантаження

09 лютого 2022

8 лютого в.о. Голови Держпраці Ігор Дегнера зустрівся з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.
Під час зустрічі було обговорено проведення перевірок з питань виплат заробітної плати та незаконного переведення на неповний робочий день медпрацівників зі збереженням повного навантаження.

Посадовці домовилися, що найближчим часом МОЗ та Держпраці ініціюють проведення заходів контролю у закладах первинної та екстреної медичної допомоги, оскільки вони вже повністю отримали свої виплати від НСЗУ. Також Держпраці буде долучено до проведення перевірок тих медзакладів, звідки надходить найбільша кількість скарг щодо виплат заробітних плат, а також у яких офіційно зафіксовано заборгованість.

Крім цього, посадовці вирішили посилити співпрацю щодо визначення лабораторій, які проводять атестацію робочих місць за умовами праці.

Також було обговорено вдосконалення проведення медоглядів працівників, які працюють у шкідливих умовах праці. Окреслено потенційну можливість цифровізації результатів атестації робочих місць та медичних оглядів.