Для працівників елеватору проведено тренінг з безпеки праці

18 серпня 2022

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Черкаській області Іван Варламов 17 серпня провів тренінг для працівників Філії акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Шполянський елеватор».

Мета тренінгу – опрацювання на практиці алгоритму безпечного виконання робіт у бункерах зі зберігання та переробки зерна, у колодязях та під час навантаження та розвантаження зерна та інших сипучих продуктів.

Фахівець Управління рекомендував учасникам тренінгу підтримувати належний контроль за станом охорони праці посадовими особами, які видають наряд-допуск, здійснюють керівництво робіт та організовують їх виконання.

Крім того, увагу працівників акцентовано на перевагах задекларованої праці та на негативних наслідках неофіційних трудових відносин.

Водночас, учасники тренінгу отримали буклети з інформацією, розробленою Держпраці за сприяння проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», щодо переваг офіційного працевлаштування та пам’ятку як розпізнати та уникнути примусової праці.

Рекомендації Держпраці як працювати безпечно розміщено на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua/ та сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/