Фахівці Управління надають консультації працівникам сфери торгівлі

26 листопада 2021

Інспектори праці Управління проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу для працівників і роботодавців Черкащини. Мета заходів – надати консультації з актуальних питань трудового законодавства, поінформувати про шляхи запобігання коронавірусної хвороби на робочому місці.

Фахівці Управління Юлія Віхтоденко та Ірина Іващенко під час інформаційних заходів у магазинах і закладах громадського харчування Черкащини роз’яснили працівникам і роботодавцям порядок укладення трудового договору та переваги офіційного працевлаштування, поінформували про норми тривалості робочого часу, про тривалість перерви для відпочинку і харчування, про перенесення щорічної відпустки, про нарахування грошової компенсація за невикористані дні щорічної відпустки та інші питання законодавства про працю.

Крім того, працівникам сфери торгівлі роз’яснено основні вимоги карантинних заходів, зокрема, рекомендовано для захисту власного здоров’я і здоров’я покупців дотримуватися посилених санітарно-гігієнічних норм.

У закладах торгівлі Міністерство охорони здоров’я рекомендує:

– не допускати осіб з ознаками захворювання на ГРВІ до торгівельних приміщень;

– систематично проводити дезінфекцію поверхонь торгівельного обладнання, інвентарю;

– всіх працівників забезпечити у достатній кількості засобами індивідуального захисту;

– забезпечити покупців достатньою кількістю одноразових рукавичок та пакувального матеріалу, встановити ємкості для використаних засобів індивідуального захисту;

– забезпечити фасування та пакування всіх видів продовольчих товарів;

– продуктовим супермаркетам забезпечити роботу наявних кас впродовж усього робочого часу для попередження утворення черг та скупчення покупців;

– забезпечити обов’язкове прибирання всіх приміщень та торгівельного обладнання з використанням дезінфікуючих засобів.

Як підкреслили інспектори праці Управління, з метою запобігання інфікуванню на COVID-19 роботодавцям варто поінформувати працівників про переваги вакцинації від коронавірусної хвороби та надати можливість для організованої вакцинації колективу.