Фахівці Управління надали рекомендації працівникам як запобігти інфікуванню COVID-19

23 листопада 2021

Головні державні інспектори Управління проводять інформування працівників і роботодавців Черкащини з питань запобігання інфікуванню коронавірусом на робочому місці. Заходи здійснюються в рамках інформаційної кампанії. Фахівці Управління надають зацікавленим особам консультації з питань трудового законодавства і дотримання протиепідемічних заходів.

Коронавірусна хвороба продовжує встановлювати антирекорди. В Україні поки що не планують вводити локдаун, тому роботодавцям варто приділити більше уваги мінімізації ризиків «підхопити» COVID-19 на роботі, наголосили фахівці Управління Ірина Іващенко та Юлія Віхтоденко під час інформаційних рейдів у магазинах і закладах громадського харчування.

Аби запобігти поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, Міністерство охорони здоров’я України рекомендує працівникам і роботодавцям обмежити контактування, розширити використання електронного документообігу, дотримуватися на робочих місцях соціальної дистанції, використовувати медичні маски, ретельно обробляти руки антисептиками, забезпечити можливість перебування співробітників на самоізоляції, за можливості, встановити гнучкий графік роботи або перейти на дистанційну форму роботи.

Як підкреслено на заходах, працівники сфери торгівлі та обслуговування населення не можуть працювати дистанційно, тому роботодавцям варто поінформувати працівників про переваги вакцинації від коронавірусної хвороби та надати можливість для організованої вакцинації колективу.

Фахівці Управління повідомили: щоб зменшити для працівників ризик інфікуватися COVID-19 на робочому місці, роботодавець може поширювати серед працівників достовірні та актуальні джерела інформації про COVID-19 та вакцинацію від коронавірусної хвороби. Це можуть бути офіційний портал про вакцинацію в Україні https://vaccination.covid19.gov.ua та сайт МОЗ https://moz.gov.ua

Ірина Іващенко та Юлія Віхтоденко надали роботодавцям і працівникам роз’яснення з актуальних питань трудового законодавства, зокрема щодо основної щорічної відпустки, оформлення електронної трудової книжки,