Із гарантіями права на працю ознайомлено безробітних м. Черкаси

17 червня 2021

Головний державний інспектор Управління Марина Шевченко 16 червня провела семінар для громадян, що стоять на обліку у Черкаському міському центрі зайнятості.

Як наголосили фахівці Управління і служби зайнятості, якщо особа свідомо погоджується працювати без офіційного працевлаштування, то добровільно стає заручником недобросовісного роботодавця, позбавляючи себе будь-яких соціальних гарантій, які надає держава.

Марина Шевченко ознайомила присутніх із гарантіями права на працю, які встановлені для громадян з моменту прийняття на роботу і закінчуючи її припиненням, зокрема, зупинилася на перевагах письмового укладання трудового договору з роботодавцем. Фахівець поінформувала про види договорів і відпусток, про пільги та компенсації, на які мають право наймані працівники.

Семінар відбувся у форматі дискусії, присутні дізналися про проведення спільної інформаційної кампанії служби зайнятості і Держпраці, отримали відповідні консультації і поради щодо належного оформлення трудових відносин, з окремих питань трудового законодавства.