На тренінгу відпрацьоване безпечне виконання газонебезпечних робіт у вибухопожежних зонах

22 липня 2022

Як безпечно для працівників виконувати газонебезпечні роботи і як протидіяти виробничим ризикам на АЗС-АГЗП? На ці та інші питання безпеки праці спільно шукали відповіді під час тренінгу фахівці Управління Держпраці в області, представники Федерації профспілок Черкаської області та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Посадовці Управління Держпраці Олена Свиридюк і Сергій Крикун з керівництвом і працівниками ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР» провели навчальну тривогу з імітацією дій по локалізації аварійної ситуації по позиції, визначеній в ПЛАС, роз’яснили необхідність дотримання основних правил виконання газонебезпечних робіт у вибухопожежних зонах, звернули увагу на виробничі ризики, які є на АГЗП та зовнішні ризики, що можуть виникнути в умовах воєнного стану.

З метою уникнення виробничого травматизму на практиці опрацьовано алгоритм дії працівників при виникненні небезпечної ситуації.

Також фахівці Управління Держпраці розповіли про інформаційну кампанію Держпраці «Виходь на світло!», акцентували увагу на ризиках і наслідках незадекларованої праці та запропонували відвідати інформаційний сайт Держпраці https://cutt.ly/aLZt6nh

Актуальні питання безпеки праці під час воєнного стану висвітлено також на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/faq.php