На виїзному засіданні колегії Держпраці обговорено результати роботи Служби

18 червня 2021

18 червня у Харкові під головуванням т.в.о. Голови Держпраці Віталія Сажієнка відбулося виїзне засідання колегії Державної служби України з питань праці.

Члени колегії, посадовці центрального апарату, територіальних органів та державних підприємств, які відносяться до сфери управління Держпраці, проаналізували підсумки діяльності Служби за 5 місяців 2021 року та обговорили план роботи на ІІ півріччя 2021 року.

Участь у засіданні колегії також взяли: Данило Бондар – заступник керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Сергій Біленький – Голова Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України», Валентин Маціяшко – Голова Громадської ради при Держпраці, Юрій Шпарага –директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

Під час заходу було обговорено стан виконання та шляхи реалізації повноважень Держпраці щодо зменшення рівня незадекларованої праці та заборгованості з заробітної плати.

Особливу увагу учасників колегії було зосереджено на заходах, що вживаються територіальними органами Держпраці щодо зниження рівня виробничого травматизму та професійних захворювань. Окремо обговорили стан організації та здійснення державного ринкового нагляду.

Підбиваючи підсумки засідання колегії, Віталій Сажієнко відзначив позитивну роботу певних територіальних управлінь, закликав колектив звернути ще більше уваги на заходи для збереження здоров’я і життя працівників на виробництві та докласти вагомих зусиль щодо детінізації зайнятості населення у 2021 році.

У рамках колегії учасники заходу відвідали підприємство ПрАТ «Харківський плитковий завод», який розробляє унікальні декори, що поставляються в понад 40 країн світу.