Новини інспекційної кампанії

26 серпня 2021

З 1 липня розпочато 2 268 інспекційних відвідувань та виявлено 7 854 працівники, які були допущені до роботи без оформлення трудових відносин. Найбільша кількість неоформлених працівників виявлено у сферах торгівлі (964), сільському господарстві (1280) та організації харчування і тимчасовому розміщуванні (1382).

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного роботодавця. Найбільше незадекларованих працівників виявлено Головним управлінням Держпраці в Одеській області (592), Головним управлінням Держпраці у Київській області (556) та Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області (549).

Виявлено факти використання 59 фізичними особами, що здійснюють господарську діяльність без державної реєстрації суб’єкта господарювання, найманої праці 732 працівники. 1194 фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку першої – третьої груп, використовували працю 4613 незадекларованих працівників.

У Полтавському районі в ході інспекційного відвідування фізичної особи-підприємця, який здійснює діяльність у галузі сільського господарства, інспекторами праці Управління Держпраці у Полтавській області виявлено 86 неоформлених працівників, котрі займались збором врожаю.

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області під час інспектування у Миколаївському районі зафіксували 15 незадекларованих працівників, які збирали врожай картоплі на користь фермерського господарства без належного оформлення трудових відносин. Один з працівників виявився неповнолітнім.

В іншого роботодавця у Миколаївській області виявлено 23 працівники, допущених до роботи без укладення трудових договорів. Працівники здійснювали збирання врожаю капусти на користь суб’єкта підприємницької діяльності.

До всіх роботодавців, що допускають до роботи працівників без оформлення трудових відносин, застосовані заходи притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

В ході проведених інспекційних заходів укладено трудові договори із 3299 працівниками. За результатами інформаційних заходів трудові договори укладено із майже 70 тисячами працівників.

Кількість працівників, щодо яких упродовж інспекційної кампанії надійшли повідомлення до Державної податкової служби про їх працевлаштування, у порівнянні із відповідним періодом минулого року збільшилася на 48 712 осіб або на 8,4 відсотків.

Шановні роботодавці! Дослухайтеся до результатів інспекційних заходів! Не наражайтеся на штрафи та довготривалі судові оскарження! Укладайте з працівниками трудові договори та будьте здорові і щасливі!