Очільники Держпраці та ДПС обговорили механізми взаємодії щодо підтримки релокованих підприємств

14 квітня 2022

13 квітня відбулася робоча зустріч в.о. Голови Державної служби України з питань праці Ігоря Дегнери та в.о. Голови Державної податкової служби України Тетяни Кірієнко щодо співпраці та налагодження взаємодії обох відомств з питань релокації та супроводу суб’єктів господарювання, які переміщують виробничі потужності з територій бойових дій.

Держпраці розпочато та успішно реалізовуються вже у 7 областях проєкти з надання консультаційної підтримки підприємствам, що у зв’язку з складною безпековою ситуацією переміщують свій бізнес до інших регіонів країни.

У рамках проєкту, усім підприємствам, що мають потребу та виявили бажання, інспектори праці надають необхідний консультаційний супровід з широкого спектра питань, зокрема з питань оплати праці, звільнення, переведення, оголошення простою працівникам, обліку робочого часу, організації безпечного ведення робіт, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг тощо.

Реалізація проєктів є надзвичайно корисною з огляду на зміни, які вносяться до законодавства для його адаптації до умов воєнного стану.

У ході зустрічі Ігор Дегнера відмітив, що для успішної реалізації «проєктів релокації» надзвичайно важливою є консолідація взаємодії органів виконавчої влади, проведення спільних консультаційних та інших заходів направлених на допомогу переміщеним підприємствам та економіці країни в цілому.