Перевірки роботодавців, у яких працюють іноземці, допоможуть припинити нелегальну міграцію

17 листопада 2021

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив органам контролю провести перевірки суб’єктів господарювання, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

З метою забезпечення дотримання прав і соціальних гарантій іноземних громадян, які працюють в Україні, інспектори праці Управління здійснили 18 виїздів на об’єкти підприємств Черкащини, де працюють іноземці.

Спільно з працівниками Управління Державної міграційної служби у Черкаській області інспектори праці перевірили 3 роботодавців, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Увагу під час перевірок приділено відповідності оплати праці іноземним громадянам до встановленого законодавством рівня та наявності відрахувань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інформація до відома

Підставою для такої ініціативи стало проведення моніторингу сплати роботодавцями у 2020 році та І півріччі 2021 року заробітної плати іноземним працівникам. Отримані результати свідчать, що відомості відсутні більш ніж у 70% випадків від загальної кількості осіб, на яких були видані дозволи.

Кооперація зусиль органів контролю сприятиме зниженню рівня незадекларованої праці та недопущенню порушень міграційного законодавства.