Підприємство сфери машинобудування проконсультовано щодо отримання дозвільних документів

18 листопада 2022

Про порядок отримання дозвільних документів 18 листопада поінформувала представника підприємства машинобудування області головний державний інспектор Управління Держпраці Оксана Батякова.

Поінформовано про зміни законодавства згідно з постановою КМУ від 24.03.2022 року №357 «Деякі питання виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану» та з постановою КМУ від 18.03.2022 №314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану».

Фахівець роз’яснила порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки і реєстрації декларацій відповідності, запропонувала скористатися можливостями електронного порталу Мінекономіки для електронної реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Представнику підприємства повідомлено про переваги інформаційного порталу Держпраці https://pratsia.in.ua, де можна отримати відповіді на актуальні питання щодо отримання адмінпослуг, трудового законодавства і безпеки праці.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN