Підприємцям і працівникам Черкащини надано консультації з питань працевлаштування

31 січня 2022

Фахівці Управління у січні 2022 року провели низку превентивних заходів для представників малого і середнього бізнесу, що здійснюють діяльність у сфері промисловості міст Черкаси, Сміла, Христинівка та інших. Посадовці Управління надали зацікавленим особам консультації з питань працевлаштування, ведення електронної трудової книжки, надання відпусток, нарахування заробітної плати тощо.

Участь у виїзних превентивних заходах взяли головні державні інспектори Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Іващенко, Володимир Яворський, Марина Шевченко та Сергій Руденко.

Під час зустрічей з працівниками посадовці Управління роз’яснили основні вимоги трудового законодавства, переваги офіційного оформлення трудових відносин та негативні наслідки використання незадекларованої праці.

Більшість фізичних осіб – підприємців висловили соціально відповідальну позицію: запевнила фахівців Управління, що знають про відповідальність у разі використання праці найманих працівників без належного оформлення, дотримуються норм закону в частині працевлаштування та переконані у необхідності дотримання вимог трудового законодавства.