Працівникам будівельної сфери надано технічні консультації з питань безпеки праці

31 січня 2023

Про обов’язки роботодавця щодо організації безпеки праці під час будівництва доріг говорили фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з працівниками двох підприємств сфери будівництва м. Черкаси.

Посадовці проаналізували стан виробничого травматизму в будівельній галузі в регіоні та запропонували низку заходів з метою зниження рівня виробничого травматизму. Особливу увагу приділено шляхам запобігання виробничого травматизму під час виконання робіт на будмайданчиках із застосуванням механізмів, вантажопідіймальних машин та інструменту.

Детально обговорили вимоги безпеки до облаштування і утримання будмайданчиків, вимоги до експлуатації машин та механізмів, технологічного устаткування, нагадали алгоритм дій працівників у випадках аварійного відключення джерела енергії.

Роботодавцям будівельної галузі рекомендовано впроваджувати електронний документообіг в системі управління охороною праці та ризико-орієнтовний підхід до системи управління охороною праці, а також здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/