Працівникам Черкащини надано консультації з питань трудових прав

21 листопада 2022

Про особливості застосування вимог законодавства про працю та трудові права йшлося під час інформаційних візитів інспекторів праці Управління Держпраці до роботодавців і працівників.

Під час спілкування фахівці Управління розповіли про інформаційну кампанію «Виходь на світло!» та приділили увагу питанням оформлення працівників, оплати праці і надання різних видів відпусток під час воєнного стану.

Працівникам надано консультації і поради дотримуватися основних правил пошуку роботи, щоб не потрапити до пастки торгівців людьми, зокрема: не погоджуватися на роботу у випадку, якщо на вас давлять і вимагають дати згоду негайно, пропонують працювати нелегально, не повідомляють назву або ім’я роботодавця та його реквізити.

Інспектори праці закликали не погоджуватися на неофіційну роботу, а у підозрілих ситуаціях звертатися до правоохоронних органів.

Під час спілкування інспектором праці були роздані інформаційні матеріали з питань легальної зайнятості та буклети з контактною інформацією необхідних установ та організацій для звернення по допомогу у випадку потрапляння у трудове рабство.

Маєте потребу у консультації? Звертайтеся до фахівців Управління Держпраці через сервіс «Інтерактивний інспектор» та отримуйте відповіді на актуальні питання з трудового законодавства і безпеки праці на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua