Працівникам медичного закладу у м. Тальне наголошено на вимогах безпечної експлуатації кисневих балонів

05 жовтня 2021

Посадові особи Управління проводять у закладах охорони здоров’я області превентивні заходи з метою запобігання інфікування медичних працівників на COVID-19 та уникнення нещасних випадків під час експлуатації кисневого устатковання.

Так, головний державний інспектор Управління Руслана Зубрицька прочитала лекцію та надала консультації керівництву і працівникам Комунального некомерційного підприємства «Тальнівська багатопрофільна лікарня Тальнівської міської ради».

Фахівець Управління наголосила відповідальній особі лікарні, що кисневе устатковання належить до об’єктів підвищеної небезпеки та потребує неухильного дотримання вимог з безпеки праці. Працівників лікарні поінформовано про вимоги законодавства щодо безпечної експлуатації кисневих балонів.

Руслана Зубрицька акцентувала увагу керівництва лікарні, що з превентивною метою відповідальним особам закладу необхідно провести позаплановий інструктаж працівникам, які обслуговують кисневі балони, та забезпечити проходження ними спеціального щорічного навчання.

Особливу увагу головний державний інспектор Управління приділила питанню безпеки праці та здоров’я медичних працівників у контексті загроз COVID-19. Медичні працівники можуть наражатися на професійні небезпеки, що становлять ризик захворювань, травм і навіть смерті у контексті реагування на COVID-19. Зменшення загроз та захист здоров’я, безпеки та добробуту медичних працівників вимагає узгоджених та комплексних заходів щодо профілактики інфекцій та інфекційного контролю, безпеки і здоров’я на роботі, управління трудовими ресурсами в галузі охорони здоров’я та забезпечення психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, наголосила фахівець Управління.

Працівники лікарні отримали консультації та тематичні пам’ятки, підготовлені фахівцями Держпраці.