Працівникам ремонтного підприємства – про безпечне виконання робіт у замкнутому просторі

22 вересня 2022

З метою профілактики виробничого травматизму посадовими особами Управління Держпраці проведено превентивні заходи на підприємстві, що здійснює ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів, зокрема обладнання АЗС.

Фахівці Управління Микола Васенін, Сергій Крикун, Іван Варламов акцентували увагу на правильній організації та технічній підготовці території, на якій виконуються ремонтні роботи та правильному використанні засобів індивідуального захисту.

Надали технічні консультації з питань безпеки праці під час робіт в ємностях та виконанні газонебезпечних робіт. Обговорено систему організаційних та технічних заходів з метою захисту працівників від шкідливого та небезпечного впливу виробничих факторів під час роботи з електроінструментом.

Головні державні інспектори навели приклади типових порушень при виконанні ремонтних робіт та розповіли про шляхи уникнення травматизму. Як наголосили фахівці Управління: попереджений – значить озброєний. Простіше уникнути виробничого травматизму, якщо працівники регулярно проходять інструктажі, чітко і у повному обсязі виконують вимоги з безпеки праці та профілактичні заходи з урахуванням фактичних умов проведення робіт.

За результатами превентивних заходів наголошено на необхідність впровадження заходів з профілактики виробничого травматизму, особливо, з врахуванням вимог воєнного стану, про посилення контролю за станом безпеки праці та трудовою дисципліною на підприємстві.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua