Працівників і роботодавців Черкащини проконсультовано з питань мінімальних гарантій в оплаті праці

17 січня 2023

Про актуальні питання трудового законодавства під час воєнного стану розповіли працівникам і роботодавцям фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. Роз’яснювальну роботу здійснено під час інформаційних відвідувань закладів торгівлі та надання послуг області.

Посадовці проконсультували щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, тривалості основних і додаткових відпусток та відпусток без збереження заробітної плати тощо. Працівників поінформовано про норми оплати праці за роботу в надурочний час, у вихідні дні, у нічний час, про гарантії та компенсації працівникам у разі переїзду на роботу до іншої місцевості, встановлені Кодексом законів про працю України та іншими законодавчими актами.

Увагу акцентовано на порядку проведення періодичних медичних оглядів та надано рекомендації щодо організації режиму роботи і відпочинку працівників. Вказано на шляхи уникнення ризиків примусової праці та недопущення використання нелегальної праці.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua