Працівники Черкащини обізнані з вимогами безпеки під час виконання робіт на висоті

16 січня 2023

Про правильне використання засобів індивідуального захисту та безпечне виконання робіт на висоті йшлося під час консультування працівників підприємств сфери торгівлі і транспорту фахівцями Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Посадовці провели низку інформаційно-роз’яснювальних зустрічей з працівниками підприємств Черкащини та закликали дотримуватися вимог законодавства з питань безпеки праці задля уникнення виробничого травматизму.

Крім того, найманих працівників проконсультовано з актуальних питань дотримання вимог безпеки під час навантаження, розвантаження, перевезення і переміщення вантажів, особливості застосування підприємствами аварійних джерел живлення, безпечної експлуатації обладнання, що працює під тиском газу або пари, вищим 0,5 бар.

Увагу приділено питанням дій працівників у разі відключенні напруги в електричній мережі. Зокрема, посадовці висвітлили вимоги до автономних обігрівачів, що можуть використовуватися у виробничих приміщеннях.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua