Про безпеку праці під час експлуатації освітлювального обладнання – з працівниками агропідприємства

09 вересня 2022

На необхідності дотримання вимог з безпеки праці під час експлуатації освітлювального обладнання для приміщень з тримання птиці наголосив головний державний інспектор Управління Держпраці Микола Васенін під час робочої зустрічі з працівниками підприємства з розведення свійської птиці.

Фахівець підкреслив, що експлуатація освітлювального обладнання повинна проводитися відповідно до вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Працівникам підприємства наголошено, що на робочих місцях, які через відмову приладів штучного освітлення можуть створювати небезпеку, необхідно передбачити системи аварійного освітлення, не залежні від систем робочого освітлення.

При відключенні робочого освітлення перемикання на аварійне повинно здійснюватися автоматично або вручну, виходячи з доцільності за місцевими умовами.

Більш детально про вимоги безпеки праці під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: http://www.pratsia.in.ua/