Про детінізацію зайнятості – з роботодавцями Черкащини

22 вересня 2022

Про переваги офіційного працевлаштування працівників, перебіг кампанії «Виходь на світло!» та зміни у трудовому законодавстві розповіла роботодавцям м. Черкаси інспектор праці Управління Держпраці Марина Шевченко на семінарі у Черкаському міському центрі зайнятості.

Представникам бізнесу надано консультації з питань змін до законодавства у воєнний час, тривалості робочого часу, сезонного працевлаштування, оплати праці тощо.

Спеціалісти служби зайнятості роз’яснили присутнім, які види послуг можуть отримати роботодавці, які особливості працевлаштування осіб з інвалідністю, що передбачають послуги з професійного відбору на замовлення роботодавця.

Приділено увагу питанням задоволення потреб роботодавців у тимчасових працівниках (організація громадських та інших робіт тимчасового характеру) та компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Більше інформації про трудові відносини в умовах воєнного стану – на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/ та інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua