Про міжвідомчу взаємодію під час проведення операції «Мігрант»

26 серпня 2021

В Управлінні ДМС у Черкаській області відбулася нарада по взаємодії установ під час проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

До участі у нараді долучилися посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області – заступник начальника Марина Жаркова та начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ірина Лучицька.

В обговоренні актуальних питань проведення операції «Мігрант» взяли участь:

– заступник начальника Управління ДМС у Черкаській області – начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Володимир Онищенко,

– співробітники сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління ДМС у Черкаській області,

– представники Управління патрульної поліції,

– фахівці Управління превентивної діяльності,

– працівники відділу міграційного контролю,

– представники Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України,

– спеціалісти обласного центру зайнятості.

Володимир Онищенко зазначив, що цього року операція «Мігрант» проводитиметься з 25 серпня до 01 жовтня. Традиційно цей період поділяється на підготовчий етап – з 25 по 31 серпня та практичний – з 01 вересня до 01 жовтня.

Основною метою операції є запобігання і протидія нелегальній міграції, а також перевірка додержання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України.

На час проведення відпрацювань у межах операції «Мігрант» припадає й святкування в Умані Рош га-Шана, до підготовки якого задіяні багато установ. Участь фахівців Управління Держпраці у Черкаській області у спільних міжвідомчих заходах обумовлена виконанням Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року за №823 – «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

Кожна установа має свої повноваження, тому міжвідомча координація, насамперед, стосуватиметься оперативного обміну інформацією. Далі ‒ реагування та рішення.

Нагадаємо, що повідомити Міграційну службу про будь-які факти порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства можна за допомогою електронного сервісу «Повідомити про ймовірне порушення міграційного законодавства».