Про недопущення нещасних випадків на роботі – під час консультування працівників кар’єру

20 березня 2023

Посадовці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з метою запобігання нещасних випадків та боротьби з прихованим виробничим травматизмом проконсультували працівників гранітного кар’єру, де здійснюють видобування кристалічних порід, придатних для виробництва щебеню будівельного та каменю бутового.

Фахівці надали рекомендації з безпеки праці під час роботи обладнання і механізмів, що використовуються для ведення гірничих робіт. Зокрема, наголосили на вимогах безпеки під час роботи одноківшевих екскаваторів, на проведенні гірничих робіт лише за наявності затвердженого паспорту вибою та паспортів завантаження автосамоскидів, з яким повинні бути ознайомлені працівники під підпис.

Увагу також приділили періодичності проведення перевірки справності машин та механізмів.

Наголосили на необхідності забезпечення працівників гранітного кар’єру засобами індивідуального захисту у належній кількості, дотриманні їх технічних регламентів.

Роз’яснили потенційні небезпечні фактори та вимоги з безпеки праці під час виконання низки робіт, проінформували щодо неприпустимості випадків прихованого травматизму на підприємстві.

Більше інформації з питань безпеки праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php