Про необхідність подання повідомлень про початок будівельних робіт

12 лютого 2021

До уваги суб’єктів господарювання будівельної галузі! Нагадуємо про необхідність неухильного виконання Мінімальних вимог з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1111-17, затверджених Наказом Міністерства соціальної політики України від 23.06.2017 №1050. Відповідно до п. 3 розділу ІІ замовник або керівник будівництва зобов’язаний не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку виконання будівельних робіт направити у територіальний орган Державної служби України з питань праці попередню інформацію про виконання будівельних робіт (форма) в одному із таких випадків:

– якщо передбачена тривалість будівельних робіт перевищує 30 робочих днів і на будівельних роботах одночасно буде зайнято понад 20 працівників та фізичних осіб;

– якщо планований обсяг виконання будівельних робіт перевищує 500 людино-днів.

У разі неподання попередньої інформації про виконання будівельних робіт до Управління Держпраці у Черкаській області, відповідні суб’єкти господарювання будуть включені до плану заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань праці на наступний рік.

Акцентуємо увагу роботодавців на відповідальності за порушення правил промислової безпеки та охорони праці, а також нагадуємо: здоров’я та безпека працівників – першочергове завдання роботодавця.