Про особливості безпечної роботи на харчовому підприємстві говорили на нараді

22 червня 2022

У період воєнного стану підприємства харчової сфери потребують особливої уваги щоб безпечно організувати виробничі процеси. Саме тому головний державний інспектор Управління Іван Варламов провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з інженером з охорони праці підприємства, що здійснює виробництво консервованої продукції та кондитерських виробів.

Увагу акцентовано на
– розробці та реалізації комплексу превентивних заходів, спрямованих на уникнення виробничого травматизму;
– належному проведенні навчання працівників з охорони праці;
– своєчасному усуненні ризиків на робочих місцях;
– проведенні проти аварійних тренувань, у разі настання нестандартних ситуацій, пов’язаних з воєнним станом.

Фахівець надав зацікавленим працівникам консультації на робочих місцях з питань застосування засобів захисту, необхідності усунення шкідливих виробничих факторів (виробничий шум, виробнича вібрація, вміст в повітрі робочої зони органічних сполук тощо).

Учасникам зустрічей повідомлено, що Держпраці створила інформаційний портал https://pratsia.in.ua За допомогою порталу зацікавлені особи можуть знайти контакти для отримання консультацій з питань застосування законодавства і відповіді на актуальні під час воєнного стану питання.