Про особливості ведення діяльності під час війни поінформовано керівництво АГЗП

23 червня 2022

Посадовці Управління Держпраці області 22 червня дистанційно провели з уповноваженою особою ТОВ «Промгаз сервіс плюс», робочу зустріч, під час якої обговорили особливості ведення господарської діяльності під час дії воєнного стану. Підприємство ідентифіковано як потенційно небезпечний об’єкт, у зв’язку з чим потребує особливої уваги до охорони праці задля уникнення нещасних випадків.

Представника підприємства цікавили питання щодо усунення виявлених під час перевірки порушень з питань безпеки праці. Головний державний інспектор Управління Сергій Крикун під час превентивного заходу акцентував увагу на основні вимоги законодавства для безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки, поінформував про переваги отримання дозвільних документів для здійснення господарської діяльності.

Фахівці Управління проконсультували підприємство щодо порядку подання документів до Міністерства економіки України, запропонували методичну допомогу з питань безпечної діяльності підприємства з охорони праці, організації робочих процесів і гігієни праці тощо.

Як наголошено на робочій зустрічі, відповідно до постанови Кабміну України від 18 березня 2022 р. №314 Декларація про провадження господарської діяльності є тимчасовою заміною відсутнім у підприємства дозвільним документам, що діяли до введення воєнного стану.

Суб’єкти господарювання, які набули право на провадження господарської діяльності на підставі Декларації, у разі відсутності відповідних дозвільних документів, невідкладно, але не пізніше трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану, звертаються до відповідних дозвільних органів і отримують дозвільні документи в порядку, передбаченому законодавством.

Інформаційний портал Держпраці https://pratsia.in.ua/ містить відповіді на актуальні питання з безпеки праці у воєнний час.