Про переваги офіційного працевлаштування – на вебінарі з роботодавцями

17 червня 2021

З метою здійснення спільної з Управлінням інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо зниження в області рівня незадекларованої праці відповідно до Плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, Маньківською районною філією обласного центру зайнятості на платформі Zoom проведено вебінар з роботодавцями району та консультування зацікавлених осіб з питань трудового законодавства. Участь у дистанційних заходах взяла заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Черкаській області Любов Ткаченко.

Фахівець поспілкувалася з роботодавцями смт Маньківка і району та роз’яснила переваги оформлення трудових договорів з найманими працівниками. Як підкреслила Любов Ткаченко, трудовий договір може бути: безстроковим. на визначений строк, на час виконання певної роботи.

Посадова особа Управління відзначила, що фізична особа або приватний підприємець повинні використовувати затверджену форму трудового договору. Юридична особа може використовувати довільну форму договору, зазначивши: трудові обов’язки працівника; режим роботи і відпочинку; пільги, гарантії, компенсації; умови оплати праці та умови преміювання; доплати, надбавки та інше.

Спеціалісти центру зайнятості поінформували учасників вебінару про переваги та державну підтримку підприємців, які створюють нові робочі місця для безробітних громадян з числа соціально незахищених категорій населення (працівників передпенсійного віку, осіб з інвалідністю, одиноких матів, які виховують дитину віком до 14 років).

Інспектор праці Управління наголосила на важливості дотримання вимог трудового законодавства, надала відповіді на питання щодо порядку працевлаштування працівника.