Про стан виконання Стратегії подолання бідності йшлося на комітетських слуханнях

09 квітня 2021

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 07 квітня 2021 року провів відкриті комітетські слухання у форматі відеоконференції на тему: «Про стан виконання Стратегії подолання бідності».

До вивчення актуальних проблем подолання бідності долучилися посадовці, науковці, представники організацій роботодавців і профспілок. Управління Держпраці у Черкаській області на комітетських слуханнях представили начальник Олена Лазарєва, заступник начальника Марина Жаркова і фахівці Управління.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова представила членів комітету і учасників слухань. У вступному слові посадовець наголосила на основних завданнях зустрічі, охарактеризувала тенденції подолання бідності та запропонувала учасникам висвітлити власне бачення законодавчого вирішення проблеми в Україні.

Наголошено, що питання подолання бідності є одним із головних завдань Цілей сталого розвитку, схвалених на Саміті ООН на період до 2030 року, та Європейської соціальної хартії, оскільки ця проблема торкається значної частини населення.

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра та інші доповідачі комітетських слухань висвітлили стан виконання Стратегії подолання бідності та зосередилися на основних питаннях, які потребують особливої уваги.

Менеджери проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» Антоніу Сантуш і Софія Литвин визначили найактуальніші питання законодавчого регулювання трудових відносин.