Про вимоги безпеки у соціальних закладах із цілодобовим перебуванням громадян йшлося на семінарі у м. Звенигородка

16 лютого 2021

Головний державний інспектор Управління Василь Штанько провів превентивний захід у Звенигородському будинку-інтернаті для інвалідів та престарілих.

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на недопущення травматизму, працівникам будинку-інтернату наголошено на дотриманні вимог законодавчих та інших нормативних актів з охорони праці.

Увагу керівництва соціального закладу акцентовано на обов’язках роботодавця щодо забезпечення вимог безпеки та законодавчого регулювання вимог безпеки у закладах по догляду за особами похилого віку, недопущенні порушень з питань електробезпеки тощо. Особливу увагу приділено питанням безпечної експлуатації електроустановок та системи газопостачання.

Фахівець надав працівникам закладу консультації щодо швидкого усунення виявлених недоліків з безпеки праці та їх недопущення їх у подальшому.

Інформація до відома

Як інформують у Черкаській обласній державній адміністрації, на Черкащині виявили 12 закладів, які працюють без відповідної реєстрації або з порушенням законодавства. 6 із виявлених соціальних закладів декларують себе як надавачі соціальних послуг стаціонарного догляду, де проживає 141 особа. Діяльність перевіряють 17 міжвідомчих мобільних груп, до складу яких увійшли представники Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Управління Держпраці у Черкаській області, Територіальних органів ДПС у Черкаській області, АТ «Черкасигаз», ПАТ «Черкасиобленерго», Управління здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації.

З метою легалізації діяльності соціальних закладів ведеться інформаційно-роз’яснювальна робота для суб’єктів господарювання, які надають послуги особам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим групам ризику з питань дотримання вимог законодавства, включення таких закладів до реєстру надавачів соціальних послуг тощо.