Про запобігання виробничому травматизму – на агропідприємстві

27 вересня 2022

З метою недопущення нещасних випадків та безпечного проведення робіт зі збирання пізніх зернових і переробки зерна, посадові особи Управління Держпраці надали технічні консультації працівникам агропромислової компанії, яка вирощує сучасні види гібридів кукурудзи.

Фахівці Управління висвітлили актуальні питання організації і проведення ремонтних, вантажо-розвантажувальних та польових робіт. Акцентували увагу присутніх на проблемних моментах в роботі служби охорони праці в аграрній галузі.

Як відзначили головні державні інспектори Управління, до виробничого травматизму найчастіше призводять наступні причини:

– не впроваджено організаційні та технічні заходи з метою захисту працівників від шкідливого та небезпечного впливу виробничих факторів;

–  не затверджено план роботи служби охорони праці та графіки обстеження підрозділів;

– посадові особи не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з охорони праці;

– недостатній рівень контролю за безпечним виконанням робіт з боку відповідальних осіб.

Посадовці Управління ознайомилися з роботою автоматизованої пакувальної лінії, встановленої на насіннєвому заводі, оглянули виробничі приміщення.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN   та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua