Про зміни у тривалості щорічної відпустки дізналися працівники підприємства з оброблення насіння

31 січня 2023

Чи можуть працівники піти в щорічну оплачувану відпустку та якої тривалості розповіли фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час консультування працівників підприємства з оброблення насіння.

Під час інформаційного відвідування іноземного підприємства сфери сільського господарства у м. Жашків, посадовці наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без укладення трудових договорів та підміни трудових договорів цивільно-правовими. Крім того, працівникам підприємства надано роз’яснення з питань змін у трудовому законодавстві у воєнний час, зокрема щодо особливостей звільнення, відпустки, оплати праці, тривалості вихідних днів, змін умов і місця роботи з ініціативи роботодавця тощо.

Поінформовано, що роботодавець може обмежити тривалість відпустки за поточний робочий рік 24 календарними днями та може відмовити у наданні невикористаних відпусток за попередні роки. Також закон дозволяє відмовити у відпустці працівникам на об’єктах критичної інфраструктури. Виняток – відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до трьох років.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua