Протягом воєнного стану надано до 400 онлайн консультацій

30 червня 2022

Головні державні інспектори Управління надають консультації працівникам і роботодавцям з питань гігієни праці, проведення медоглядів та атестації робочих місць. Так, дистанційним шляхом фахівці відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління Держпраці в області протягом воєнного стану надали 393 консультації.

Представників підприємств цікавили особливості проведення медоглядів під час воєнного стану, чи можна допустити працівника до роботи без медогляду, чи потрібна атестація робочих місця при простою підприємства тощо.

Головний державний інспектор Управління Тетяна Зеленська під час консультування підприємства повідомила, що відповідно до частини першої статті 34 КЗпП України, простій ‒ це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

В умовах простою атестація не проводиться у цехах, дільницях, виробництвах, на робочих місцях працівників, де зупинено роботу у зв’язку з відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.