Проведено круглий стіл по обговоренню змін в порядку видачі дозволів

25 лютого 2021

На базі Державного підприємства «Черкаський експертно-технічний центр» 23 лютого 2021 року Управління Держпраці у Черкаській області проведено круглий стіл з питання внесення змін до законодавства з питань видачі дозволів. До обговорення актуальних питань долучилися директор ДП «Черкаський ЕТЦ» Сергій Бондаренко, заступник директора Ігор Береславський, завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Василь Юрченко, головний державний інспектор Управління Євгеній Нагорний, начальник відділу експертиз Діана Гречина.

Василь Юрченко, акцентував увагу присутніх на необхідності формування однозначного трактування змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 03.02.2021 р. №77 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1107 (далі – Порядок) та затвердженого Переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, яка набирає чинності з 10.03.2021.

Внесеними змінами передбачено повернення протягом п’яти робочих днів без розгляду декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці у разі не заповнення полів, зазначення робіт підвищеної небезпеки та машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, які не відповідають вимогам, встановленим Порядком та переліком машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77.

Сергій Бондаренко підкреслив необхідність надання додаткових роз’яснень щодо трактування п. 11 додатку 2 Порядку , а саме «Монтаж, демонтаж, налагодження, ремонт, технічне обслуговування, реконструкція машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки».

Учасники обговорили спільні шляхи проведення роз’яснювальної роботи із суб’єктами господарювання змін, внесених до Порядку.

Для отримання консультацій з питань адміністративних послуг представники суб’єктів господарювання можуть звертатися до сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаський області за адресою: бульвар Шевченка, 205, м. Черкаси, 18000, каб. 305, тел . (0472) 54 15 39, е-mail: dsp@ck.dsp.gov.ua, сайт Управління: www.ck.dsp.gov.ua