Проведено лекцію з питань протидії корупції для державних службовців Управління

07 грудня 2021

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Дмитро Ободовський провів превентивний захід для державних службовців Управління на тему: «Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів», зокрема акцентував увагу учасників заходу на відповідальності у разі порушення вимог законодавства.

Фахівець Управління детально зупинився на вимогах Закону України «Про запобігання корупції» та роз’яснив характерні особливості потенційного і реального конфлікту інтересів. Дмитро Ободовський надав загальне визначення потенційного та реального конфліктів інтересів, висвітлив питання щодо засобів врегулювання конфлікту інтересів.

Працівникам Управління наголошено на необхідності повідомлення безпосереднього керівника у разі наявності реального чи потенційного конфлікту інтересів, а також негайного його врегулювання, передбаченими законодавством заходами.

Розглянуто алгоритм дій керівників щодо запобігання та врегулювання потенційного або реального конфлікту інтересів, який виник у підлеглих працівників.

Учасникам лекції роз’яснено вимоги законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та відповідальність працівників у разі порушення вимог законодавства в сфері запобігання корупції.