Питання легалізації найманої праці є одним із пріоритетних напрямків діяльності фахівців Управління

09 квітня 2021

Головні державні інспектори Управління у квітні 2021 року спільно з фахівцями служби зайнятості та об’єднаних територіальних громад відвідали суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у містах Черкаси, Городище, Умань, Канів, Звенигородка, Сміла та інших. Особливу увагу приділено суб’єктам господарювання сфери торгівлі, громадського харчування, транспорту та автозаправних комплексам.

Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи увагу працівників і роботодавців області акцентовано на питаннях укладання трудового договору, запобігання найпоширеніших порушень трудового законодавства і законодавства з охорони праці, вимогах адаптивного карантину тощо

Фахівці Управління роз’яснили найманим працівникам основні відмінності трудових договорів від договорів цивільно-правового характеру, переваги офіційного оформлення трудових відносин, особливості укладення колективного договору. Посадові особи Управління відповіли на актуальні питання працівників щодо їх трудових прав у випадку переведення на іншу роботу та зміною істотних умов праці, щодо підстав припинення трудового договору, норми тривалості робочого часу, заборон залучення неповнолітніх до надурочних робіт тощо.

Фахівці Управління приділили увагу питанням дотримання рекомендацій щодо профілактики розповсюдження вірусу СОVID-19. Роботодавців і працівників закликано дотримуватися респіраторної гігієни в магазинах, обробляти антисептичними засобами руки, провітрювати приміщення та регулярно проводити прибирання на робочому місці, зокрема дезінфікуючими засобами.