Рекомендації: як працювати безпечно

19 січня 2023

Кількість нещасних випадків на виробництві все ще занадто велика. На жаль, досі жодне суспільство в світі остаточно не вирішило проблему виробничого травматизму. Смертність від нещасних випадків посідає третє місце після серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Роботодавці зобов’язані бути поінформовані про сучасні досягнення науки та техніки стосовно облаштування робочих місць з урахуванням наявних на їх підприємствах небезпек, а також відповідно інформувати працівників, щоб мати можливість забезпечити кращий рівень безпеки праці.

З метою профілактики виробничого травматизму та зменшення кількості випадків травмування працівників під час виконання робіт Держпраці збирає та надає рекомендації з найактуальніших питань, з якими звертаються роботодавці та працівники у сфері безпеки праці.

Для зручності в користуванні наші рекомендації розподілені на три розділи: загальний, рекомендації з урахуванням небезпек, які несе війна для працівників та роботодавців, та рекомендації щодо застосовування Чек-листів для безпечної організації та виконання найпоширеніших видів робіт.

Детальніше – https://pratsia.in.ua/safe_work.php