Роботодавці і безробітні Канівського району обізнані з питань офіційного працевлаштування

14 січня 2021

Головний державний інспектор Управління Любов Корякіна 13 січня 2021 року взяла участь у засіданні круглого столу за участі начальника Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості Надії Коломієць та представника Канівської об’єднаної територіальної громади Тетяни Зоць.

Під час зустрічі соціальні партнери узгодили питання продовження співпраці щодо детінізації ринку праці та можливих механізмів взаємодії в цьому напрямку.

Фахівець Управління Держпраці поінформувала про результати роботи в рамках всеукраїнської кампанії «Виходь на світло» щодо легалізації найманої праці у Канівському районі, наголосила на важливості взаємодії всіх гілок влади у здійсненні заходів, спрямованих на зменшення тіньової зайнятості.

Як повідомила Надія Коломієць, з початку 2020 року 978 безробітних громадян знайшли роботу за сприяння Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості, 616 осіб отримали консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності. Протягом 2020 року послугами філії скористалося 2021 безробітний громадянин, що на 21,4% більше, ніж за відповідний період минулого року. Кожен громадян, який звернувся до фахівців філії отримав консультації з питань офіційного працевлаштування, призначення соціальних виплат, пенсійного забезпечення тощо.

До участі у консультуванні громадян на базі Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості, проведення онлайн заходів, виїзних акцій протягом 2020 року залучалися також інспектори праці Управління і Канівської об’єднаної територіальної громади.

Учасники круглого столу визначили основні напрямки посилення взаємодії щодо забезпечення гідних і безпечних умов праці та офіційної зайнятості громадян.