Роботодавці області на вебінарі дізналися про порядок укладання строкових трудових договорів

22 листопада 2021

Фахівці Управління та територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Черкаській області (далі – Асоціація) відповідно до укладеного у вересні 2021 року Меморандуму продовжують проводити спільні інформаційно-роз’яснювальні заходи для представників органів влади, органів місцевого самоврядування (далі – ОМС), громадських організацій, роботодавців і громадян.

Черговий спільний інформаційно-консультативний вебінар для роботодавців області 18 листопада проведено Управлінням, Асоціацією та Академією консалтингу та аудиту.

Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Черкаській області Любов Ткаченко поінформувала учасників вебінару про порядок укладання строкових трудових договорів та особливості трудових відносин у фермерських господарствах.

Фахівець роз’яснила, як визначити строк трудового договору, за яких умов встановлюється випробувальний термін за строковим договором, як відбувається переведення працівника зі строкового трудового договору на безстроковий.

Увагу учасників вебінару акцентовано на порядку надання працівникам, які працюють за строковим трудовим договором, щорічної відпустки. Як підкреслила Любов Ткаченко, роботодавцям варто пам’ятати, що згідно з частиною другою статті 3 Закону України «Про відпустки» працівники, які працюють за строковими договорами, перед звільненням мають право використати належні їм щорічні (основну та додаткову) відпустки, а також додаткову відпустку працівникам, які мають дітей.

Фахівець Управління наголосила, що головною особливістю регулювання трудових відносин у фермерських господарствах є те, що трудовий статус членів фермерського господарства не є тотожним трудовому статусу його найманих працівників, які залучені до роботи за трудовим договором (контрактом). Чим відрізняється оплата праці найманих працівників і членів фермерського господарства, розповіла на вебінарі Любов Ткаченко.

Наприкінці онлайн-заходу учасники отримали консультації з актуальних питань трудового законодавства.