Спільно з соціальними партнерами надано консультації працівникам агропідприємств

05 серпня 2022

З метою недопущення виробничого травматизму під час проведення зернозбиральних робіт, головний державний інспектор відділу нагляду  в АПК та СКС Управління Держпраці у Черкаській області Іван Варламов надав технічні консультації на робочих місцях працівникам ТВП «Ситники» та ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ», провів з керівництвом і працівниками підприємств наради на тему: «Безпечне виконання робіт під час навантаження та розвантаження зерна та інших сипучих продуктів».

Увагу працівників також акцентовано на питаннях дотримання вимог безпеки праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і сільськогосподарського обладнання.

До участі у профілактичній роботі долучився страховий експерт з охорони праці Канівського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Роман Бабич.

Іван Варламов наголосив на неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, попередив про негативні наслідки тіньової зайнятості, вказав на основні правила, яких необхідно дотримуватися, щоб уникнути примусової праці.

Під час заходів учасники обговорили питання створення безпечних умов праці на робочих місцях, періодичність проведення інструктажів з охорони праці та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.

Більше корисної інформації з безпеки праці і трудового законодавства під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/ та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/