У Черкасах на підприємстві транспорту обговорено вимоги до безпечної експлуатації електроустановок

18 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації працівникам транспортного підприємства у м. Черкаси.

Представникам комунального підприємства роз’яснено вимоги до безпечної експлуатації електроустановок споживачів, призначення відповідальних осіб, які пройшли спеціальне навчання та перевірку знань. Наголошено на необхідності обов’язкового проходження працівниками медичних оглядів, роз’яснено порядок його проведення.

Посадовці зосередили увагу на дотриманні послідовності дій працівників під час виконання ремонтних робіт (за нарядами та розпорядженнями). Учасники зустрічей обговорили основні питання безпеки праці, додержання термінів проведення інструктажів з охорони праці, шляхів запобігання нещасних випадків на транспорті.

Роз’яснено порядок отримання електронним шляхом дозвільних документів на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану, а також отримання декларації про провадження господарської діяльності через портал електронних сервісів Мінекономіки: https://my.gov.ua/

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua