У Черкасах на семінарі працівникам підприємства з газопостачання наголошено на заходах з безпеки праці

02 лютого 2023

З метою запобігання виробничого травматизму фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар для працівників підприємства критичної інфраструктури з газопостачання у м Черкаси.

Під час заходу розглянуто питання дотримання правил безпеки при проведенні робіт з технічного обслуговування внутрішніх газопроводів та вузлів обліку газу. Також обговорено основні вимоги Правила безпеки газопостачання.

Посадовці поінформували, що роботодавець повинен мати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, а також роз’яснили порядок отримання таких документів в умовах війни електронним шляхом через портал Мінекономіки.

Акцентовано, що роботодавець повинен створити для кожного працівника безпечні і нешкідливі умови праці шляхом належного облаштування робочих місць.

Надано відповіді на питання працівників щодо соціальних гарантій, визначених законодавством для працевлаштованих працівників.

Більше про безпеку праці та трудові відносини в умовах війни – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua