У Держпраці обговорено питання перевірок характеристик продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту ліфтів

25 серпня 2021

19 серпня 2021 року під головування заступника Голови Держпраці Алли Горбатюк було проведено робочу нараду з питань здійснення заходів державного ринкового нагляду та перевірок характеристик продукції, що підпадають під дію Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. №438.

У заході взяли участь посадові особи Держпраці, представники СПО сторони роботодавців на національному рівні, громадських організацій та представники галузевих підприємств.

Під час заходу було обговорено проблемні питання пов’язані насамперед з введенням в обіг на ринок України ліфтів та дотичного обладнання, принципи та особливості здійснення заходів державного ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції тощо.

У ході зустрічі Алла Горбатюк наголосила на пріоритетах Держпраці як органу державного нагляду, які ґрунтуються на постійному процесі удосконалення роботи у зазначеній сфері, окреслила можливі шляхи вирішення питань, що виникають. Також акцентувала на важливості побудови постійного діалогу з усіма зацікавленими сторонами задля досягнення мети ринкового нагляду, забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам і відсутності загроз суспільним інтересам.