У Канівській ОТГ проведено превентивні заходи з питань детінізації ринку праці

30 березня 2021

Головний державний інспектор Управління Любов Корякіна 26 березня 2021 року у складі робочої групи Канівської об’єднаної територіальної громади відвідала суб’єкти господарювання, що здійснюють торговельну діяльність у селах Яблунів і Межиріч.

Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівець Управління акцентувала увагу роботодавців на тому, що офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками створює позитивний імідж їх бізнесу, особливо у невеликих населених пунктах. Це є запорукою процвітання бізнесу в умовах адаптивного карантину, примноження прибутків роботодавців.

Працівникам сфери торгівлі роз’яснено актуальні питання нарахування та виплати заробітної плати, відмінність трудових договорів від договорів цивільно-правового характеру, оформлення працівника на неповний робочий час, прийняття за сумісництвом, надання щорічної основної відпустки тощо.

Любов Корякіна підкреслила, що як працівник, так і роботодавець, у якого виникли питання з трудового законодавства, може звернутися до фахівців Управління Держпраці у Черкаській області дистанційним шляхом  у соціальній мережі: https://www.facebook.com/groups/ck.dsp.gov.ua/, за телефоном: +38(0472)33-69-70.