У м. Христинівка проведено превенції з працівниками лікарень

12 жовтня 2021

У закладах охорони здоров’я Черкащини триває превентивна робота з метою профілактики захворюваності медичних працівників на COVID-19 та запобігання нещасним випадкам під час експлуатації кисневого устатковання.

Головний державний інспектор Управління Руслана Зубрицька відвідала з превентивними візитами Комунальні некомерційні підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Христинівської міської ради та «Христинівська багатопрофільна лікарня».

Як відзначила під час заходів фахівець Управління, дотримання прав громадян на безпечні та здорові умови праці є головним принципом державної політики у сфері охорони праці. Основними умовами профілактики виробничого травматизму є ретельна організація на виробництвах заходів з дотримання вимог охорони праці та суворий контроль за їх виконанням усіма працівниками.

Під час нарад проаналізовано причини виробничого травматизму в закладах охорони здоров’я, розглянуто основні організаційні заходи щодо попередження виробничого травматизму, а саме: якісне проведення інструктажу та навчання працівників, залучення їх до роботи за спеціальністю, здійснення постійного керівництва та нагляду за роботою, організація раціонального режиму праці та відпочинку, забезпечення робітників засобами захисту, виконання правил безпечної експлуатації обладнання тощо.

Головний державний інспектор Управління відзначила, що дієвими щодо профілактики захворювання на COVID-19 є наступні рекомендації: керівництву лікарні забезпечити медичних працівників необхідними засобами та обладнанням (бактерицидними випромінювачами, дезінфекційними та антисептичними засобами, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту тощо), проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів у приміщеннях, забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни.

Відповідальним особам підприємств надано консультації та докладні відповіді на питання щодо профілактики інфікування на COVID-19.