У м. Шпола виявлено незадекларованих працівників

28 серпня 2021

У Черкаській області триває інспекційна кампанія «Виходь на світло», спрямована на подолання незадекларованої праці в усіх сферах господарювання. До інспектування залучено інспекторів праці Управління Держпраці, представників територіальних органів Національної поліції, Державної податкової служби та інших державних органів, діяльність яких пов’язана з регулюванням сфери трудових відносин.

У м. Шпола під час проведення інспекційного відвідування товариства з обмеженою відповідальністю інспектори праці Управління Держпраці виявили працівників, які працювали без належного оформлення трудового договору.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, товариство надає населенню послуги з комп’ютерного програмування. Проте, за фактичною адресою здійснення діяльності інспектори праці виявили приміщення, в якому працювали 16 швачок.

За результатами інспекційного відвідування посадові особи Управління видали припис про усунення виявлених порушень і, враховуючи, що підприємець є платником єдиного податку, – попередження. Згідно зі ст.265 Кодексу законів про працю України, фінансові санкції щодо роботодавця будуть вжиті, якщо протягом двох років з дня виявлення порушення щодо використання незадекларованої праці роботодавець знову вчинить аналогічне порушення.

Інспекційна кампанія з подолання незадекларованої праці триває.