У смт Катеринопіль проведено інформаційні заходи з працівниками лікарень

08 жовтня 2021

У закладах охорони здоров’я Черкащини триває проведення превентивної роботи щодо запобігання нещасним випадкам під час експлуатації кисневих балонів та щодо профілактики захворюваності медичних працівників на COVID-19.

Головний державний інспектор Управління Руслана Зубрицька відвідала з превентивними візитами Комунальні некомерційні підприємства «Катеринопільська багатопрофільна лікарня Катеринопільської селищної ради» та «Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Під час нарад з відповідальними особами закладів охорони здоров’я головний державний інспектор Управління акцентувала увагу учасників, що власник (користувач) кисневих балонів зобов’язаний забезпечити умови їх зберігання, експлуатації, утримання у справному стані з додержанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експлуатаційно-технічної документації заводів-виробників та актів підприємства з охорони праці.

Фахівець також наголосила, що до основних заходів з профілактики захворювань на коронавірус СОVID-19 належать наступні: гігієна рук, застосування засобів індивідуального захисту при контакті з пацієнтами, збереження обов’язкової дистанції, регулярне провітрювання робочих зон, належне застосування дезінфектантів. Крім того, вакцинація – це ефективний спосіб захистити працівників груп підвищеної небезпеки, до яких належать і медики, від тяжких наслідків коронавірусної хвороби, підкреслила Руслана Зубрицька.

Головний державний інспектор Управління надала консультації працівникам лікарень у межах повноважень.