В ефірі радіо «На хвилі Корсуня» говорили про подолання незадекларованої праці

01 червня 2021

Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Любов Ткаченко спільно з директором радіо «На хвилі Корсуня» Галиною Добровольською обговорили в ефірі одну з найгостріших проблем сьогодення – неофіційну зайнятість.

Фахівець Управління поінформувала слухачів радіо про переваги укладання трудового договору та негативні наслідки незадекларованої праці як для роботодавця, так і працівника.

Жителі Черкащини дізналися, яких зусиль докладають державні органи для зниження рівня незадекларованої праці. Як відзначено, до координації зусиль і спільних дій долучилися Держпраці, представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти і науки, Національної поліції, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, соціальні партнери та представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Результатом співпраці став Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. Документом передбачено організацію роботи з подолання «тіньової» зайнятості в ризикових сферах господарювання в два етапи – інформаційний та інспекційний.

Прослухати запис