В Управлінні відбулося погодження планів розвитку гірничих робіт та планів видобутку на 2022 рік

14 січня 2022

Посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області у складі комісії провели розгляд проєктів планів розвитку гірничих робіт на 2022 рік. Так, у грудні 2021 року розглянуто проєкти планів ТОВ «Рудокол», ВК «Будсервіс», ТОВ «Дзензелівське», ТОВ «Маньківський завод будівельних матеріалів», ПП «Кварц – 7», ПрАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» та інших підприємств гірничої галузі області.

Складання Плану розвитку гірничих робіт забезпечує своєчасний та рівномірний видобуток корисних копалин в плановому періоді, а також є обов’язковим і важливим документом гірничого підприємства, на основі якого плануються проєктні рішення всіх підрозділів.

Увагу відповідальних осіб підприємств Черкащини акцентовано на тому, що невиконання вимог охорони надр та охорони праці користувачем надр є порушенням законодавства, що у свою чергу передбачає притягнення суб’єкта господарювання до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Комісія приділила увагу питанням наявності дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, на експлуатацію  обладнання підвищеної небезпеки, наявності спеціального дозволу на користування надрами, гірничого та земельного відводів, забезпеченості засобами індивідуального та колективного захисту, відповідності ведення гірничих робіт проєктній документації тощо.