З працівниками металургійної галузі – про профілактику виробничого травматизму

23 вересня 2022

Про безпечні умови роботи під час оброблення металів та нанесення покриття на метали йшлося під час консультування на робочих місцях працівників підприємства, яке займається гарячим цинкуванням металоконструкцій.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Олена Свиридюк детально зупинилася на вимогах з охорони праці щодо організації та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки у металургійній галузі.

Підприємство цинкує металоконструкції значних розмірів, що пов’язано з високими ризиками виробничого травматизму. Під час зустрічі з працівниками посадовець окреслила обов’язкові умови для безпечного виконання робіт під час здійснення техогляду і обслуговування газорегуляторних установок, закликала працівників приділити належну увагу безпеці праці під час кислотного травлення, відпалу та нанесення цинку на поверхню виробу задля недопущення нещасних випадків на виробництві.

Увагу також привернено до питання вентилювання повітря робочих зон задля запобігання профзахворювань працівників. З метою належного обміну повітря, очищення його від шкідливих речовин, на підприємстві має експлуатуватися вентиляційне обладнання в робочих зонах, підкреслила Олена Свиридюк. Відповідальні особи підприємства організовують  планово-попереджувальний і капітальний ремонти вентиляційних установок, вчасно усувають дефекти і заміну зношених деталей, очищення від пилових відкладень тощо.

Головний державний інспектор Андрієнко Сергій надав консультації з питань дотримання правил безпеки під час роботи в електроустановках.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua